Koninklijke Vereniging van Oprustgestelde Officieren

Kring Limburg

Bezoek aan "Raamexpres" te Beringen - 18 aug 2016


DSC03208Senioren zijn niet echt meer bezig met bouwen of verbouwen.

Dat blijkt uit het deelnamecijfer aan deze activiteit: slechts 13 leden schreven in maar die zullen zich dat niet beklaagd hebben.

We werden om 1400 uur piekfijn onthaald met koffie en taart door de stichter van het bedrijf Jozef Kempeneers en zijn dochter die intussen het bedrijf leidt.

Opgericht in 1978, stelt het familiebedrijf momenteel 40 mensen te werk en er waait duidelijk een frisse wind door de ateliers: de werknemers krijgen ruim initiatiefrecht qua aankoop machines, aanwerving nieuw personeel en onderlinge verlofplanning. Interessante, opbouwende voorstellen worden gehonoreerd via het loon.

De filosofie die hierachter steekt is dat wanneer je het personeel verantwoordelijkheid toekent, deze mensen ook beter renderen.

Iemand die klakkeloos bevelen uitvoert voelt zich niet betrokken en klopt enkel zijn uren.

Logisch ook dat vakbonden in bedrijven met dergelijke visie zo goed als overbodig zijn.

De ramen- en deurenfabriek fabriceert in hout, plastic en aluminium met de meest moderne, computergestuurde machines.

Eén machine maakt van een balk een kunstwerk met ontelbare gleuven, gaatjes en uitsparingen. Je mag als bouwheer de gekste ideeën hebben, Raamexpres weet er wel raad mee.


Na de rondleiding in de diverse werkplaatsen werd ons nog een receptie met versnaperingen aangeboden. Willy Verghote, vriend des huizes en initiatiefnemer, bedankte onze gastheer en overhandigde hem de wimpel van KVOO-Limburg.

KVOO-LIMBURG © 2016 G.S.  RekNr: BE17 9731 8482 2521    BIC: ARSPBE22.

Admin