Koninklijke Vereniging van Oprustgestelde Officieren

Kring Limburg

Daguitstap Leuven - 21 april 2016

DSC00739De weergoden hadden een mooie dag voorspeld en die hebben we ook gekregen. Bij de gebruikelijke begroetingen met kusjes en handjesschudden in het station van vertrek is het duidelijk dat iedereen zin had om Leuven te verkennen.


Na aankomst in Leuven worden we opgewacht door het toeristentreintje, een vehikel dat zich voortbeweegt op energie voortgebracht uit zonnepanelen.
De rondleiding start aan het Martelarenplein en gaat vervolgens langs de Bondgenotenlaan, de Universiteitsbibliotheek, het Begijnhof, de universiteitscolleges in de Naamse straat en de site van brouwerij Stella.


Het ritme van de rondrit was wel aangenaam maar er scheelde wel iets met de automatische audio- gids in de eerste wagon. Die werkte alles behalve optimaal : misschien door de warmte van de lentezon ??

 


De lunch in het restaurant “ De Troubadour “ verdient alle lof : lekker en zeer verzorgd . Deze culinaire locatie was ons eerder aanbevolen door André Wauters ( Voorzitter Kring Leuven ) die ook met ons mee tafelde.


DSC00744Het namiddagprogramma verliep onder de vleugels van de stadsgidsen. Het bezoek aan het Stadhuis
en de schatkamer van de Sint- Pieterskerk waren deskundig begeleid door hun diepgaande historische kennis met aanvullende anekdotes en legendes.
De pracht en praal van de Stadhuis verwekt de ene verbazing na de andere . De wandbekledingen, het antiek meubilair en de schilderijen van de zoldering zijn een waar kunstfeest om als toeschouwer te aanschouwen .
De prestigieuze trouwzaal blijft evenwel voor de Leuvenaars nog de enige toegangsplaats van het Stadhuis. De indrukwekkende werkkamer van de Leuvense burgemeester is niet meer in gebruik maar blijft wel nog een beetje mystiek uitstralen.
Na het einde van het programma kuierden we rustig genietend via de Bondgenotenlaan naar het Leuvens station voor de terugkeer.


Dit was ongetwijfeld een zeer geslaagde dag en een volgend bezoek waard aan deze mooie Vlaams-Brabantse parel


Rita Decamp-Dechesne

KVOO-LIMBURG © 2016 G.S.  RekNr: BE17 9731 8482 2521    BIC: ARSPBE22.

Admin