Koninklijke Vereniging van Oprustgestelde Officieren

Kring Limburg

Stayen & Wilderen 16 jun 2015

stayen1STAYEN en brouwerij WILDEREN


26 leden boden zich aan om onze uitstap in Zuid-Limburg mee te maken. Nadat allen hun voertuig op de parking of elders hadden achtergelaten , werden we ontvangen in het “Grand Café” door de piloot-officier Michel, en werden we vergast op allerhande koffie of thee. De bijhorende “Kattekop” viel bij ieder in de smaak . (Een kattekop is een typisch fruitstreek gerecht waar een gebakken appel in een gebakje verwerkt is. ) Echt lekker !!!!!


De gids (Michel VANDERLOOP) die ons het verdere bezoek aan Stayen verwoordde, praatte met kennis van zaken. Als oud-voetballer van STVV konden we hem slecht als onpartijdig aanschouwen. Hij bracht ons op de mooiste plaatsen van de verwezenlijking van Mr DUCHATELET, die van Stayen een echt commercieel bolwerk heeft gemaakt

. Er is niet alleen het stadion met kleedkamers, douches en fitnessruimte, maar ook appartementsblokken en plaats voor handestayen2lszaken. Alles kan gehuurd worden. De gids sloot af met een traktatie en een relatiegeschenk. Het middagmaal dat ons nadien in het “Grand Café” geserveerd werd, was weer eigen aan de Fruitstreek. Champignonsoep, hoevenkip met Gelmense bloedworst overgoten met appelmoes en ook kroketten. Als dessert kregen we aardbeien met een ijsje. En of het smaakte!!!!
Alvorens onze uitstap verder te zetten dienden de wagens van de respectievelijke parkings gehaald te worden, hetgeen niet van een leien dakje liep . Er moest namelijk betaald aan de automaat die opgesteld stond aan de balie. Met de hulp van het personeel geraakte toch ieder op weg.


Te midden van het Truiense streekdorp Wilderen , tussen uitgestrekte fruitboomgaarden, ontdekten we een authentiek industrieel complex, anno 1743,met een nieuwe high-tech brouwerij en distilleerderij. Een imposante alcoholstokerij uit 1890 in een monumentale Haspengouwse vakwerkhoeve. De gids en conservator van de brouwerij beperkte zich, zoals overeengekomen, tot het uitleggen van het distilleren en klaarstoken van whisky in al zijn soorten en graden. Na de uitleg van de gids, die ook nog een traktatie aanbood, werd duchtig nagekaart op het terras van de brouwerij vóór het naar huis gaan.


Michel, ge hebt ons een leerrijke dag bezorgd, die nog lang in ons geheugen zal blijven.PROFICIAT !!!!

KVOO-LIMBURG © 2016 G.S.  RekNr: BE17 9731 8482 2521    BIC: ARSPBE22.

Admin